Hitlerovo Orlí hnízdo - CK KALOUSEK & WILLIAMS a.s.

Hitlerovo Orlí hnízdo

Varianty zájezdu č: 494888

Doprava:
Termín:
Počet dospělých:
Počet dětí:
03
Doprava: autobusem
Strava: vlastní
Ubytování: bez ubytování
Hitlerovo Orlí hnízdo je neoficiální název pro horské útočiště Adolfa Hitlera a jeho nejvěrnějších spolupracovníků, které se nachází poblíž jihobavorského města Berchtesgaden.
Toto horní Orlí hnízdo nechal postavit vůdcův nejbližší spolupracovník a osobní tajemník Martin Bormann v roce 1937 jako dárek k Hitlerovým 50. narozeninám. Nazývá se Kehlstein Teehaus nebo Kehlsteinhaus nebo Kehlalm a je z něj opravdu nádherný výhled do celého kraje. Komplex staveb byl na svou dobu velice unikátní a technicky zajímavý. Orlí hnízdo se však nestalo oblíbeným Hitlerovým místem v Berghofu. Bál se totiž případných komplikací při jízdě výtahem a tak jej navštívil asi jen desetkrát.

Doprava: autobusem

NÁSTUPNÍ MÍSTA:
Rychnov nad Kněžnou - Vamberk - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová - Litomyšl - Vysoké Mýto - Chrudim (nebo Holice) - Pardubice - Hradec Králové - Praha - České Budějovice.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupné
  • komplexní cestovní pojištění vč. storna zájezdu 40 Kč/dospělá osoba, 32 Kč/dítě do 18 let

Program zájezdu

1. den:
odjezd v nočních hodinách předchozí den.
Ráno příjezd do Obersalzbergu - výjezd speciálními autobusy pod horu Kehlstein (1.717 m), projdeme tunelem do středu hory a výtahem (124 m) na Orlí hnízdo k historické čajovně (cca 27 €, děti 6 - 14 let cca 14 €), odkud se naskytne velkolepý rozhled.
Přejezd do Berchtesgadenu - Solné doly (cca 19 €, děti do 18 let cca 10 €) – projížďka vláčkem, po skluzavkách, jízda přes solné jezero.
Procházka městem nebo možnost koupání v termálních lázních Watzmann Therme (vstupné na 2 h cca 13,50 €, děti 2 - 6 let cca 4 €, děti 6 - 15 let cca 8 €, sauny + 7,20 €).
Odjezd navečer. Návrat v nočních až časných ranních hodinách.
Nebyly nalezeny žádné recenze