Drážďany a Popelčin zámek Moritzburg - CK KALOUSEK & WILLIAMS a.s.

Drážďany a Popelčin zámek Moritzburg

Varianty zájezdu č: 494889

Doprava:
Termín:
Počet dospělých:
Počet dětí:
Tento zájezd zatím nemá žádné odjezdové termíny
P1030643
Doprava: autobusem
Strava: vlastní
Ubytování: různé
Drážďany jsou nezřídka přezdívány jako Florencie na Labi a to především díky nádherným barokním stavbám, jaké nemají v Německu obdoby.
Prohlídka historického centra obsahuje: Zwinger, které je nejznámějším místem Drážďan a nyní slouží jako komplex muzeí a bohatě zásobených obrazáren. Známá je především Galerie starých mistrů se sbírkou obrazů světových malířů. Semperova opera - významná operní scéna nejen Drážďan, ale i celého Německa. Frauenkirche - skvostný luteránský kostel, který byl za války kompletně zničen náletem a po třináctileté rekonstrukci se opět otevřel veřejnosti roku 2005. Vyhlídková Brühlova terasa, která vznikla pro relaxaci drážďanské šlechty a získala přiléhavou přezdívku Balkón Evropy. A mnoho dalšího.
Zámek Moritzburg leží nedaleko města Drážďan a natáčela se zde pohádka Tři oříšky pro Popelku. Zámek Moritzburg je také přezdíván jako Perla saského baroka.

Cena zahrnuje

  • * dopravu autobusem
  • * služby průvodce
  • NÁSTUPNÍ MÍSTA: Kostelec nad Orlicí - Vamberk - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová - Litomyšl - Vysoké Mýto - Chrudim (nebo Holice) - Pardubice - Hradec Králové - Praha - Ústí nad Labem.

Cena nezahrnuje

  • * vstupy
  • * komplexní cestovní pojištění 30 Kč/dospělá osoba, 25 Kč/dítě do 12 let.

Program zájezdu

1. den: odjezd v časných ranních hodinách. Prohlídka historického centra: obrazárna Zwinger – Galerie Starých Mistrů vč. Zbrojnice a sbírky porcelánu (cca 10 €), Semperova Opera, Sídelní zámek saských kurfiřtů a králů (cca 12 €), zrekonstruovaný Frauenkirche a mnoho muzeí. Krásná procházka je po Brühlské terase - zvané „balkón Evropy“ s velkolepým výhledem na Labe. Prvomájová přehlídka parníků - impozantní přehlídka nejstarší a největší parní flotily na světě. Přejezd k zámku Moritzburg na kterém se natáčela vánoční pohádka Tři oříšky pro Popelku (cca 8 €). Odjezd navečer. Návrat v nočních hodinách.
Nebyly nalezeny žádné recenze